Om transportkompetens

Transportkompetens är en sida som beskriver de kompetenser som finns inom lastbilsföraryrket. Sidan är ett verktyg för personer som vill validera sina transportkompetenser.

Sidan består av dels en översiktlig kartläggning, dels en fördjupad kartläggning. Den fördjupade kartläggningen kräver inloggning och är avgiftsbelagd. Den nås via valideringsleverantörer/yrkesbedömare som finns på valideringskartan.

I den översiktliga kartläggningen går du igenom frågor som handlar om exempelvis säkerhet, problemlösning, etik, lastbilsföraryrket, informationshantering, attityder, kvalitet etc.

I den fördjupade kartläggningen besvarar du frågor om dina praktiska och teoretiska lastbilsförarkompetenser. Efter genomförd kompetenskartläggning utfärdar TYA ett dokument som beskriver din kompetens.

Genom att valideringen följer TYAs valideringsmodell garanteras kvalitet, legitimitet och likvärdighet. Yrkesbedömarna är godkända och utbildade av TYA. Kartläggningsprocessen är transparant och rättsäker.

Du kan göra en översiktlig självskattande kartläggning här. Om exempelvis en handläggare på arbetsförmedlingen bedömer att du ska göra fördjupad kartläggning krävs kontakt med en valideringsleverantör. Du kan också nå en valideringsleverantör via ett kommunalt vägledningscentrum.

 

FaLang translation system by Faboba

HAR DU VAD
SOM KRÄVS?

LOGGA IN

TYAS KOMPETENSPORTAL

VALIDERINGSKARTAN

HÄR HITTAR DU YRKESBEDÖMARE

VALIDERINGSMODELLEN

TYAS VALIDERINGSMODELL 2011